Personalkollen personal- & lönesystem

100 kr rabatt/mån

Personalkollen är ett användarvänligt personal- och lönesystem nischat mot hotell- och restaurangbranschen. I systemet hanterar du allt – från tidrapportering och schemaläggning till färdiga löner och ekonomisk uppföljning. 

Personalkollen är marknadens ledande personal- och lönesystem som sedan starten 2011 förenklat vardagen för restaurangägare och detaljhandlare runt om i Sverige. Det helt webbaserade och användarvänliga systemet ger dig en röd tråd från instämpling till avstämning avseende schema, lön och ekonomisk uppföljning. De färdiga lönerna syns direkt i medarbetarens app och ansvarig redovisningsbyrå kan alltid logga in och enkelt ladda ner alla väsentliga dokument gällande bokföring och rapportering.


Tillsammans med Personalkollens samarbetspartners erbjuds smidiga integrationer så du inte behöver kompromissa. Du handplockar enkelt marknadens bästa system och skräddarsyr en helhetslösning för just din verksamhet utan långa bindningstider eller dolda avgifter. 

Du som är kund i Martin & Servera-gruppen får

  • 100 kr rabatt på månadsavgiften

Gratis stämpelklocka med Personalkollen Läs mer här.

Personalkollen innehåller

Med den smarta digitala stämpelklockan missar du aldrig en stämplad tid eller att registrera en frånvarodag. Du får en notis vid avvikelser och godkänner tiderna med ett knapptryck. Tiderna registreras även om stämpelklockan tillfälligt saknar internetuppkoppling och självklart följer vi Skatteverkets regler för elektroniska personalliggare.

Skapa ett schema utifrån just era förutsättningar. Du skapar enkelt lediga pass och bestämmer när schemat ska publiceras för de anställda. Personalen kan smidigt byta pass med varandra direkt i appen och med drag-och-släpp-funktionen uppdaterar du snabbt schemat vid oförutsedda förändringar. Genom integrationer med både bordsbokningssystem, kassasystem och väderprognos från SMHI får du all information du behöver för att optimera din lönsamhet – direkt i schemaläggningen!

För att optimera schemaläggning har vi självklart stöd för beräkningsperioder.

Med Personalkollen blir lönehanteringen trygg, effektiv och smidig.Med den röda tråden från tidsrapportering och schema till färdiga underlag är de slutgiltiga lönerna några få knapptryck bort. Du tar ut färdiga bokföringsunderlag och rapporter och personalen får sitt lönebesked direkt i appen.

Kassan skickar dricksen till Personalkollen. Personalkollen fördelar den enligt era uppsatta regler. Du godkänner, tar ut bokföringsunderlag och betalar ut till de anställda. Svårare än så ska inte drickshantering behöva vara.

Personalkollen underlättar även för dina anställda. I appen ser de anställda sitt schema, ansöker om passbyten och anger tillgänglighet för specifika dagar. Arbetad tid, lön- och dricksbesked visas direkt i appen och de kan med enkelhet lämna ett meddelade till dig som administratör.

Följ din försäljning och personalkostnad timme för timme och se det direkta utfallet mot prognosen. Genom att integrera ert kassasystem med Personalkollen sköts allt per automatik – så att du kan lägga fullt fokus på analysen.

Smidiga integrationer med bland annat kassasystem, bordsbokningssystem och beställningsappar gör att du handplockar marknadens bästa system och skräddarsyr en helhetslösning för just din verksamhet.

  • Spara tid & pengar genom att själv kunna hantera hela processen från tidsrapportering till färdiga löneunderlag
  • Digitalt anställningsbevis som signeras med BankID. Kopplingen till arbetsgivarintyg.nu gör det enklare än någonsin att skapa de underlag och intyg du och dina anställda behöver.
  • Smidiga integrationer med bland annat kassasystem, bordsbokningssystem och beställningsappar gör att du handplockar marknadens bästa system och skräddarsyr en helhetslösning för just din verksamhet.
  • Fri support & utbildning via mail och telefon. Personalkollens kunniga support hjälper till med allt från tekniska frågor till lönehanteringen.
  • Uppskattat av personalen som enkelt kan se sitt schema och byta pass med sina kollegor. Dessutom kan de se sina arbetade tider, intjänad dricks och lönebesked direkt i appen.

Relaterade Tjänster