Kalkyl & recept blir Menyplanering

Kostnadsfritt

Förenkla din vardag med Menyplanering, en kostnadsfri tjänst från Martin & Servera. Här får du full koll på din prissättning, dina råvarukostnader och hur mycket du tjänar på dina olika rätter, så att du kan driva en lönsam restaurang.

Nu lanserar vi Menyplanering - en tjänst som hjälper dig få koll på lönsamheten

Marginalerna i restaurangbranschen är små. Men med bra koll på dina kostnader och din prissättning kan du se till att du faktiskt tjänar de pengar du tänkt dig.

I Menyplanering kan du testa byta ut och justera dina råvaror och se hur det påverkar dina marginaler för respektive rätt. Du lägger steg för steg upp dina recept, skapar maträtter och kan sätta ihop hela menyer. På så sätt får du en bra och tydlig helhetsbild av ditt erbjudande till gästerna så att du kan driva en lönsam restaurang.

Har du Kalkyl & recept idag och har frågor? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!

Kort om Kalkyl & recept

  • Ta del av tusentals recept och skapa egna
  • Sänk dina råvarukostnader med 5–10 %
  • Beställ råvaror från recept direkt till kundvagnen
  • Få kontroll på din prissättning för en mer lönsam meny

Mer om tjänsten

Anslut dig till Kalkyl & recept

Ta del av tusentals recept och skapa egna

Vi ger dig tillgång till flera tusen färdigkalkylerade recept. Använd dem som de är, justera dem så att de passar in i just ditt koncept – eller skapa dina egna.

Sänk dina råvarukostnader med 5-10 %

Tjänsten räknar automatiskt fram kostnaden för råvarorna, utifrån dagsaktuella priser och ditt unika avtal med oss. På så vis får du full kontroll över kostnader och prissättning – och kan sänka dina råvarukostnader med 5–10%. Dessutom räknas näringsvärdet ut så att du har det tillgängligt vid behov. Du kan självklart skapa egna artiklar från andra leverantörer.

Beställ råvaror från recept direkt till kundvagnen

Handlar du via vår e-handel kan du ange antal portioner i receptet och klicka på ”Köp recept”. Då läggs produkterna du behöver direkt i din kundvagn.

Få kontroll på din prissättning för en mer lönsam meny

Marginalerna i restaurangbranschen är små. Det gäller att ha kontroll på kostnader och prissättning för att vara säker på att du tjänar de pengar du tänkte dig. Lägg in dina menyer för att få en god översikt över både helheten och de enskilda rätterna. Testa hur olika justeringar av råvaruval och pris påverkar lönsamheten för respektive rätt. Gör kalkylen ännu mer exakt genom att mata in andra kostnader, som förbrukningsvaror och lönekostnader för personal.

 

Kalkyl & recept är en digital tjänst från Martin & Servera.

Vi hjälper dig att skapa en mer lönsam meny

Vi har tagit fram en stremad utbildning för dig som vill veta hur du ökar lönsamheten för din meny och få insikter i hur man ska prissätta sina rätter för att få önskad lönsamhet. Kursen går igenom delar som kalkylering, prissättning, menyplanering och menyoptimering.

Under kursens gång får du lära dig hur du genom prissättning och kalkylering kan påverka lönsamheten genom att bland annat minska svinnet och analysera din meny. Vi går igenom vilka faktorer som påverkar prissättningen av rätter, olika sätt att påverka råvarukostnaden och hur du genom försäljningsstatistik kan optimera din meny.

Utbildningen passar dig som arbetar i restaurangbranschen och vill lära dig mer om köksekonomi och lönsamhet.

Läs mer: På GastroMerits utbildningssida kan du läsa mer om kursen och anmäla dig.

Konsultation för din meny

Vi erbjuder även konsultation för din meny, kontakta oss för att veta mer.

Priser

Abonnemang

Här ser du abonnemangskostnader för tjänsten Kalkyl & recept.

  • Kalkyl & recept: 249 kr / månad och kundnummer
  • Tillsammans med tjänsten Inventering: 449 kr / månad och kundnummer

 

Du får volymrabatt för flera enheter inom samma kedja/gruppering:

10 – 29 enheter 5 % rabatt

30 – 49 enheter 10 % rabatt

50 – 74 enheter 15 % rabatt

75 – 99 enheter 20 % rabatt

100 enheter och fler 25 % rabatt

 

* 30 dagar gratis för dig som inte abonnerat på tjänsten tidigare.

Administratörskonto

Denna funktion ger dig möjlighet att sköta underhållet av egna leverantörer, egna artiklar/priser och recept för flera restauranger. Priset för administratörskontot avgörs av hur många restauranger du kopplar till det. Kontakta oss för mer information.

Vill du veta mer om volymrabatt, administratörskonto eller har du frågor om tjänsten?

Kontakta oss på 08-722 26 00 eller restaurangtjanster@martinservera.se


Relaterade Tjänster